Online | Booking

Gebruikersnaam:  
Paswoord:  
E-mail:    

Milieu-MVO en Ritmo Logistics BV

RITMO is ook uw partner als u verantwoord wil ondernemen. RITMO heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze bedrijfstak legt een enorm beslag op de CO2 uitstoot.  Dit is nu ook precies de reden dat RITMO hier een daadkrachtig beleid op voert. Dit geeft u als opdrachtgever het voordeel dat u indirect extra duurzaam onderneemt.

Duurzaam ondernemen in milieu intensieve bedrijfstak

Aandachtspunten uit het duurzaam ondernemen beleid van RITMO zijn:

  • Alle voertuigen van RITMO beschikken over Euro 5 of hogere motoren. Alle investeringen vanaf medio 2013 worden uitgevoerd in Euro 6 motoren. Dit is de hoogste milieu norm met de laagste emissie voor trekkers en motorwagens.
  • RITMO is Shell-fuel-save-partner, hetgeen leidt tot een besparing op brandstofverbruik van meer dan 5%. Door intensieve meting, controle en interne handhaving, besparen wij enorm veel CO2 uitstoot.  Tevens is het hiermee gerelateerde onderhoud teruggebracht, hetgeen ons duurzaam karakter ondersteunt.
  • RITMO scheidt al haar bedijfsafval op een zodanige manier dat recyclebare spullen apart worden afgevoerd. Wij zijn dan ook partner van Wecycle, georienteerd op e-waste. 
  • RITMO maakt gebruik van energieleveranciers die enkel gebruik maken van "groene" stroom.
  • RITMO maakt alleen gebruik van de Eurotunnel voor het linehaul verkeer tussen Engeland en het Europese vaste land.  

Heeft u vragen over het duurzaam ondernemen van RITMO neemt u dan gerust contact met ons op!